Lokalita:
Botanická zahrada hl. m. Prahy - Troja
Projekt:
2009-2012
Realizace:
2012-2013
Investor:
Botanická zahrada hl. m. Prahy
Autoři:
M. Hůla, P. Ullmann

Návrh zázemí zahradníků nově interpretuje archetyp dvora jako hospodářského provozu použitím soudobého architektonického jazyka. Budovy jsou seskupeny kolem dvora do tvaru U – aby z botanických expozic v lese nebylo vidět do hospodářského zázemí. Dům má dvě tváře: do lesa, tedy do expozic, směrem k návštěvníkům, má stavba fasádu obloženou dřevem. Naopak do dvora je fasáda řešena z lícových betonových tvarovek, kombinovaná s výraznou barevností dveří a vrat. Tato přiznaná syrovost materiálů – bez použití omítek – pokračuje i v interiéru budovy. Zahradnický provoz – manipulace se zeminou, květináči, atd. se stal zdrojem inspirace pro výtvarně výrazné řešení.

< Předchozí projekt Následující projekt > Detail projektu Všechny projekty