Expozice lvů - Zoo Brno

< Předchozí fotka Následující fotka >

Lokalita:
Zoo Brno
Projekt:
2013 - 2016
Realizace:
2016 - 2017
Investiční náklady:
17 mil.
Investor:
Magistrát města Brna
Autoři:
V. Danda, J. Klika, P. Ullmann

Podél hlavní návštěvnické cesty v severní části zoo vznikl širší pás expoziční zeleně, ve kterém se klikatí klidný návštěvnický chodník s několika pozorovacími místy, odkud lze nerušeně sledovat lvi v jejich téměř přirozeném prostředí. Chodník zavede návštěvníky až před bránu do Africké vesnice, kde vygraduje expozičně laděná cesta podél výběhu lvů hlavní návštěvnickou vyhlídkou.

Skrytá neexpoziční lví ubikace s malým zázemím pro personál je umístěna na opačném jižním konci. Výběh je koncipován jako čistě přírodní expozice plně využívající stávající zeleně a terénní modelace. Cílem je ukázat zvířata návštěvníkům, s pomocí scénografických efektů a s ohledem na jejich jedinečnost, v co nejvěrnějším - přirozeném životním prostředí.

< Předchozí projekt Následující projekt > Detail projektu Všechny projekty